اکثر ما میخواهیم برنامه نویسی و طراحی سایت را یاد بگیریم. اما در میان اینهمه تکنولوژی سر درگم شده ایم. نمیدانیم باید از کجا شروع کنیم . اولین راه حلی که به ذهنمان میرسد این است که به کلاس برویم. متاسفانه بیشتر آموزشگاه ها بیشتر به دنبال درآمدزایی هستند. نتیجه این میشود که تعدادی زیادی دوره های بی ربط و ناکارآمد میبینیم. کلی هزینه میکنیم و آخرش هیچ! به سراغ کتاب ها میرویم. تقریبا تمام کتاب ها به دنبال این هستند که صفحاتشان را زیاد کنند تا قیمت کتاب بالا برود.

ما به دانشگاه رفته ایم. فارغ التحصیل شده ایم. زحمت کشیده ایم. اما حالا برای پیدا کردن کار مشکل داریم. تصمیم میگیریم با کارآموزی، کار را یاد بگیریم. شرکت هایی که خودشان از نظر علمی ضعیف اند، وقت ما را میگیرند و کارآموزی تبدیل به بیگاری میشود.

از دوستانی که به نظر تجربه دارند میپرسیم. تجربه ها و راهنمایی های غلط ما را به بیراهه میفرستند.

 

پس برنامه نویسی را از کجا شروع کنیم؟

جواب این است که ابتدا باید بدانید دنبال چه هستید.

 

اگر سلیقه هنری دارید و از خلق کردن لذت میبرید

احتمالا بهتر خواهد بود اگر به سمت طراحی وبسایت بروید و بیشتر بر روی طراحی ظاهر نرم افزارها و وبسایت ها متمرکز شوید. خیالتان از بابت پیدا کردن کار هم راحت باشد. این رشته هم در حال حاضر فرصت های شغلی زیادی دارد و هم در آینده. مهارت هایی که به آنها نیاز خواهید داشت، بیشتر شامل HTML و CSSو Java Script هستند.

 

اگر اهل منطق و دو دو تا چارتا هستید و از سر و کله زدن با چالش ها لذت میبرید

اگر چنین شخصیتی دارید، احتمالا برنامه نویسی برای شما بهتر خواهد بود. در این رشته، مهارت های زیادی هستند که نیاز به یادگیریشان دارید. شما معمولا با کدها و عبارات منطقی سر و کار خواهید داشت و باید چالش های منطقی را حل کنید و با ایرادات سر و کله بزنید. زبان هایی مثل سی شارپ و PHP و جاوا در این دسته هستند. در کشور ما، مدیریت دیتابیس نیز جزو مهارت های مورد نیاز یک برنامه نویس است. بازار کار این رشته هم گرم است و خواهان زیادی دارد.

 

اگر کم حوصله تر هستید و میخواهید سریع تر به محصول برسید

اشتباه اکثر ما این است که فکر میکنیم طراحی سایت فقط با برنامه نویسی امکان پذیر است. در حالی که اگر شما کم حوصله هستید و به دنبال نتیجه گیری سریع تر هستید یا نمیخواهید کدنویسی کنید، میتوانید به سراغ سیستم های مدیریت محتوی مثل wordpress بروید. وردپرس یک سیستم برای طراحی وبسایت، بدون نیاز به کدنویسی است.

در هر حال هر کدام از این دسته ها را که انتخاب کردید، به خاطر داشته باشید همیشه میتوانید، مهارتتان را عوض کنید. پس زیاد نگران نباشید. اینکه بفهمیم باید از کجا شروع کنیم ،کمی زمان میبرد.

منبع

شیوا محمدی